Kaptena

Hem / Kunskap

Finska Kvanted Ventures har stängt sin första fond på 70 miljoner euro

Det nystartade VC-bolaget Kvanted Ventures ska använda pengarna för att investera i startups i norra Europa inom industriell teknologi och innovation. Svenska bolag står högt i kurs.

Kvanted Ventures grundades utifrån uppfattningen att industrisektorn, som är ryggraden i den europeiska ekonomin, kommer att utvecklas kraftigt genom ny teknik och digitalisering. Och den resan ska Kvanted vara med på.

”Vi är extra intresserade av mjukvaru- och hårdvarulösningar som kan leda till en stor omvandling inom industrisektorn och samtidigt skapa en mer hållbar framtid.”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget håller ett extra vaksamt öga på nystartade bolag inom exempelvis industriell automation och hållbarhet.

”Dessutom ska entreprenörerna ha djärva ambitioner att driva på nästa industriella revolution”, enligt bolaget.

Kvanted har hittills investerat i två bolag: Fractory and Resoniks. Båda bolagen svarar upp mot investeringskriterierna eftersom deras arbete leder till effektiviserar industrin.

Kvanted håller att vaksamt öga på svenska bolag.

“Det finns väldigt många duktiga och ambitiösa entreprenörer i Sverige och förstås decennier av industriell erfarenhet och kunnande. Vi ser att det finns stor potential bland startups som är i behov av en investerare som oss, som kliver in tidiga skeden i bolag som fokuserar på deeptech och industriell teknologi och innovation. Det finns inte många andra VC:s gör samma sak som vi gör, så vi vill svara på marknadens efterfrågan”, säger Maria Wasastjerna som är VD för Kvanteds svenska verksamhet till Breakit.

Läs fler nyheter om onoterat på Kaptena