Kaptena

Hem / Kunskap

Rakhyvelsbolaget Estrid tar in pengar till samma värdering som 2022

Estrid har fyllt på kassan med 90 miljoner kronor till en värdering på 2 miljarder. Pengarna ses som en buffert, men kan även användas för att expandera till nya produktkategorier.

Estrid, som grundades 2019, är känt för sina designade rakhyvlar och har på kort tid kraftigt flyttat fram sin position på marknaden. Rakhyvlarna säljs genom prenumeration och via återförsäljare.

Sedan i augusti i år är bolaget lönsamt och nådde ett ebit-resultat på 10 miljoner i oktober, rapporterar Breakit som skriver att bolaget inte uppger vilka de nya investerarna är som gått in med 90 miljoner kronor. Dock kommer bolagets största ägare och tillika VD, Ben Eliass via sitt bolag Velocity, att förbli så. Näst största ägare före emissionen var A.A Invest och på tredje plats Euler Capital.

Ska konkurrera ut Gillette
Ben Eliass, Estrids VD, medverkade på Scaleup Day, ett event som Breakit anordnade. I samband med eventet berättade han om Estrids planer att konkurrera med Gillette i segmentet rakhyvlar för kroppen och inte för ansiktet.

“Att störa dem är en gigantisk uppgift. Men vår data indikerar att om vi fortsätter på det här sättet så är vi större än dem i Storbritannien och Tyskland inom tio år, och inom fem år i Sverige”, sa Ben Eliass enligt Breakit.