Kaptena

Hem / Kunskap

Djurförsäkraren Lassie expanderar till Tyskland och får brittisk riskkapitalist som ägare

Svenska Lassie, som säljer djurförsäkringar, fyller på med 260 miljoner kronor. Det brittiska riskkapitalbolaget Balderton Capital går in som ny ägare.

Försäkringsförmedlaren Lassie startade 2021 av bland andra Hedda Båverud Olsson, tidigare vid McKinsey och EQT, Sophie Wilkinson, som varit chef för djurförsäkringar på If. Bland investerarna fanns Avanzas dåvarande VD Rikard Josefson, Josefin Landgård, medgrundare till Kry och Susanna Campbell.

En viktig tanke bakom Lassie är att många skador går att förebygga. Därför har bolaget digitala kurser och efter slutförd kurs får djurägarna rabatt på försäkringen. Om en kund rekryterar en annan kund får hen dessutom 200 kronor i rabatt och 100 kronor att handla för i Lassies webbutik.

Kraftig kundtillströmning
Uppenbarligen har Lassie hittat en bra nisch. I juli uppgav bolaget att de hade 30 000 kunder, en kundstock som nu har ökat till 60 000 efter expansion till Tyskland.

”Det viktigaste är att göra våra existerande kunder väldigt nöjda, för då rekommenderar de Lassie till sina vänner. Det är framför allt det som gör att vi kan växa snabbt med ganska låga kostnader”, säger Hedda Båverud Olsson, vd på Lassie, till Di.

Kapitalanskaffningen på 23 miljoner euro leds av brittiska Balderton Capital. Befintliga investerare – Felix Capital, Inventure, Passion Capital and Karl-Johan Perssons privata bolag Philian – var också med i finansieringsrundan.

Enligt Hedda Båverud Olsson var det inga problem att ta in pengar för ett välskött bolag som Lassie.

”Men jag tror att det är sant som många säger, att bra bolag med bra siffror alltid kan resa pengar, och det kanske blir en ännu större skillnad nu. Alla vill investera i de som går bra men man kan kanske inte räddas på samma sätt om det går mindre bra,” säger hon till Di.