Kaptena

Hem / Kunskap

Lime Technologies köper 85 procent av SportAdmin för 149 Mkr

SaaS-bolaget Lime Technologies har köpt 85 procent av aktierna i SportAdmin för 149 Mkr, ett bolag vars app används av många idrottsföreningar. Förvärvet är en del i Limes strategi att leverera verksamhetskritiska kundhanteringssystem inom utvalda fokusbranscher.

Det snabbväxande SaaS-bolaget SportAdmin är en marknadsledande leverantör av mjukvara specialiserad för idrottsföreningar. Plattformen förenklar till exempel tränings- och medlemshantering. I samband med förvärvet väljer Lime att addera medlemsorganisationer som en femte fokusbransch – ett område där Lime under en längre tid stärkt sin position på flera marknader, både bland idrottsföreningar och andra typer av medlemsbolag.

”Med SportAdmin adderar vi ytterligare en stark plattform och har redan idag en hel del gemensamma kunder, däribland de senaste SM-guldvinnarna MFF och BK Häcken”, säger Nils Olsson, vd och koncernchef för Lime i ett pressmeddelande.

SportAdmins snittillväxt uppgår till 31 procent de senaste tre åren och fyra år i rad har bolaget blivit Gasellvinnare. Enligt bolaget har SportAdmin en lojal kundbas på den svenska marknaden med över 1500 föreningar och närmre en miljon medlemmar. Den preliminära omsättningen 2023 uppgick till 46 miljoner kronor och den preliminära EBITDA-marginalen till 17 procent.

Lime förvärvar initialt 85 procent av aktierna i SportAdmin för 149 miljoner kronor. Limes styrelseordförande och största ägare, Erik Syrén, som äger 9 procent av aktierna i SportAdmin, säljer som del av denna transaktion hela sitt innehav till Lime och har inte varit delaktig i utvärdering av eller beslut om förvärvet. Resterande 15 procent av aktierna kommer Lime att förvärva senast tredje kvartalet 2027 och köpeskillingen för dessa är beroende av SportAdmins tillväxt och lönsamhet under perioden 2024 – 2026.