Kaptena

Hem / Kunskap

Här är de onoterade bolagen som fick de största investeringarna under januari

I januari tog svenska start up- och tech-bolag in 641 Mkr. Trustrace toppar listan med 250 Mkr.

Investeringarna på sammanlagt 641 Mkr kan jämföras med 1,5 miljarder som investerades under janauri 2023, visar DI:s månatliga sammanställning av de största noterade investeringarna i svenska startup- och teknikbolag.

1. Trustrace – 250 Mkr
Trustraces digitala lösning ger bolag i mode- och textilbranschen spårbarhet genom hela leveranskedjan som ett led i deras hållbarhetsarbete.

2. Webrock – 70 Mkr
Bolaget fyllde på kassan inför börsnoteringen i februari.
Se en intervju med Webrock på Trading Direkt. 

3. Minut – 50 Mkr
Minut har ett övervakningssystem, en sorts larm, som meddelar om något händer (ljud, rök). Inga bilder eller filmer tas, vilket är integritetsskyddande. Airbnb är exempel på en kund.

4. Acorai – 50 miljoner kronor
Medtech-bolaget Acorais handhållna hjärtmonitor planeras att lanseras på den amerikanska marknaden 2025.

5. Qvalia – 42 miljoner kronor
Qvalia är en plattform för elektroniska affärsmeddelanden. Spiltan Invest och Stella Capital investerade.

6. Wondercraft – 30 miljoner kronor
Wondercraft har en AI-driven tjänst för ljudproduktion. Största investerare var Will Ventures. Dessutom var Y Combinator, ett av Silicon Valleys mest kända acceleratorprogram med och investerade samt en rad andra investerare, rapporterar DI.

7. T.Loop – 36 miljoner kronor
Bolaget bygger serverhallar som tar hand om energiavfallet (t.ex värme) från severhallarna. Samtidigt minskar koldioxidutsläppen från datacenter med över 100 procent, enligt bolaget.

8. Understatement – 20 miljoner kronor
Understatement tillverkar bland annat underkläder. Bland investerarna återfinns Anna Storåkers Yanno Capital, Mellby Gård och Purefun.

9. Sesamy – 18 miljoner kronor
Sesamy, vars tjänst gör det möjligt att ta betalt för till exempel enstaka poddar och artiklar, har fyllt på med nästan 18 Mkr till en värdering på 190 Mkr.

10. Office Recycling – 18 miljoner kronor
Office Recycling erbjuder fossilfri kontorsåtervinning och källsortering för företag. Investeringsbolaget AGV Invest, som fokuserar på proptech, investerade.

Läs hela listan på di.se

Källa: DI