Kaptena

Hem / Kunskap

Norska storspelaren Simployer köper svenska AlexisHR

Simployer förvärvar AlexisHR. Köpet är ett av de största i bolagets 40-åriga historia. Förvärvet är ett led Simployers mål att bli den ledande leverantören av HR-lösningar i Nordeuropa.

Med förvärvet av AlexisHR lägger norska Simployer ännu ett svenskt företag till sin portfölj. Tidigare har Simployer köpt svenska bolag som Tholin & Lasson, Netcompetence, &frankly och Edge HR.

”Förvärvet gör det möjligt för oss att effektivt rikta in oss mot den snabbt växande SMB-marknaden för företag i Nordeuropa. Genom att inkludera AlexisHR:s moderna och innovativa lösningar i våra erbjudanden är vi redo att erbjuda våra kunder mer moderna, användarvänliga och omfattande HRM-lösningar”, säger Simployers VD Vigleik Takle i ett pressmeddelande.

AlexisHR startade 2019 och har uppvisat en god tillväxt inom SMB-segmentet (små och medelstora företag). Genom att använda AI bidrar AlexisHR till att kunderna kan effektivisera sina HR-processer.

”Jag är oerhört stolt över vad vi har uppnått på AlexisHR, och är lika entusiastisk inför framtiden tillsammans med Simployer. Genom att blanda vår AI-drivna metod med deras djupa HR-kunskap och skräddarsydda verktyg är vi övertygade om att vi kommer att erbjuda våra kunder oöverträffade HR-lösningar,” säger Nima Samimi, grundare och VD för AlexisHR.

Ingen köpeskilling eller värdering uppges.

Läs fler nyheter om onoterat på Kaptena