Kaptena

Hem / Kunskap

Kapclears nya smarta funktion för att underlätta administrationen runt bolagsstämman

Kaptena är introducerar nu med stolthet vår nya funktion inuti Kapclear för att förenkla administrationen kring bolagsstämman. Verktyget sträcker sig över alla stadier av en bolagsstämma – från förberedelse till efterstämma – och erbjuder en enkel, effektiv och användarvänlig upplevelse för investerare, aktieägare och bolagsföreträdare.

Före stämman: anmälan gjord smidigare

Innan själva stämman är det viktigt att ha koll på vilka aktieägare som planerar att närvara. Med vår nya funktion kan användare enkelt kryssa för de aktieägare som anmäler sig till den kommande bolagsstämman. Detta sparar tid och minskar risken för missförstånd genom att samla in anmälningar på ett strukturerat sätt.

Under stämman: effektiv registrering och röstlängdsgodkännande

På dagen för bolagsstämman tar vår funktion bort bördan av manuell registrering av närvarande aktieägare. Aktieägare som anlänt för att delta på stämman registreras enkelt för att skapa en röstlängd i realtid. Genom att använda kolumnen ”deltar” kan administratörer snabbt och enkelt skapa röstlängden. Antalet röster och röstlängden beräknas automatiskt, vilket ger en korrekt och pålitlig sammanfattning av stämmans deltagande. Denna röstlängd kan sedan godkännas av stämman, vilket säkerställer en transparent och korrekt röstningsprocess.

Efter stämman: enkel dokumentation och spårning

Efter avslutad bolagsstämma underlättar vår funktion dokumentationen av resultatet. All information som samlats in kan enkelt laddas ner till ett exceldokument, vilket ger ett praktiskt sätt att spara och dokumentera röstlängden från den genomförda bolagsstämman. Användare kan markera närvarande aktieägare och deras röster i exceldokumentet, vilket skapar en tydlig och lättillgänglig bilaga till bolagsstämmoprotokollet.

Tips och stöd: mallar och checklista för en smidigare process

För att ytterligare underlätta processen finns det användbara resurser tillgängliga inom Kapclear. I fliken ”malldokument” hittar användare en checklista inför bolagsstämman samt förslag på mallar för kallelse och protokoll. Dessa resurser är utformade för att stödja användare genom hela processen, vilket säkerställer att varje bolagsstämma genomförs smidigt och korrekt.

Med Kapclears nya funktion för bolagsstämmor tar vi steget mot en mer effektiv och transparent hantering av företagsangelägenheter. Se vår instruktionsvideo nedan och logga själv in idag för förenkla ditt företags administrativa processer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *