Kaptena

Hem / Kunskap

Kameo tar in pengar – förbereder notering

Fastighetsplattformen Kameo har säkrat 30 miljoner kronor. Incore Invest står för merparten av den summan. Bolaget siktar på en notering inom några år.

Kameo är en skandinavisk investeringsplattform där fastighetsutvecklare och investerare kan finansiera sin verksamhet via till exempel privatpersoner och företag. Bolaget grundades 2014 och i fjol uppgick tillväxten till 25 procent.

Merparten av kapitaltillskottet står Incore Invest för.

”Med Incore Invest ombord positionerar vi oss nu för att accelerera ännu mer under 2024, och satsa på ytterligare tillväxt i både Sverige och Norge”, skriver bolaget.

Sverige en viktig marknad
För Kameo, som startade i Norge, har den svenska marknaden blivit allt viktigare och uppgår nu till omkring 90 procent av verksamheten. I fjol flyttade Kameo över sina tillstånd till Sverige, vilket innebär att det nu står under svenska Finansinspektionens tillsyn.

”Vi har fått två tillstånd hos FI, inte bara ett som tidigare, vilket gjorde att kapitalkraven blev lite högre. Då ville vi ha en bra buffert. Sedan kan det uppstå möjligheter framöver, till exempel att lägga extra pengar på marknadsföring eller eventuellt göra något förvärv, vilket gör att det är bra att ha en kassa”, säger Kameos grundare och VD Sebastian Martens Harung till Di.

Vill börsnoteras i Sverige
Sebastian Martens Harung uppger för Di att Kameos ambition är att noteras i Stockholm inom tre till fyra år. Interna förberedelser pågår, men innan en notering kan bli aktuell måste investeringsklimatet förbättras. Kameo har höga ambitioner.

”Vi vill bli en stor sparplattform, som kan vara ett alternativ till aktiesparande hos Avanza och Nordnet”, berättar han för Di.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *