Kaptena

Hem / Kunskap

Wellstreet investerar i Deedster – ska främja klimatmedvetenhet hos bankkunder

Hållbarhetsföretaget Deedster, som lanserades 2016, har nyligen säkrat 15 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av riskkapitalbolaget Wellstreet. Denna investering ska hjälpa Deedster att expandera och förstärka sin plattform, som nu riktar sig mot banksektorn.

Ursprungligen fokuserade Deedster på att erbjuda privatpersoner en app för att mäta utsläpp och delta i hållbarhetsutmaningar. Sedan introducerades Deedster Challenge för företag som ville engagera sina anställda i liknande utmaningar, skriver Breakit.

Nu har företaget förvandlats till ett fintechbolag med en tjänst som integreras i bankplattformar. Tjänsten fungerar som en klimatkalkylator som visar människors klimatavtryck och användarna får sedan förslag på hur de kan reducera sitt klimatavtryck.

Deedsters VD och grundare Niclas Persson betonar Wellstreets roll bortom finansiering:

– Vi delar samma värderingar, och med deras hands-on approach och starka expertis inom fintech gör dem till en mycket attraktiv partner, säger han.

Storbanker på kundlistan 

Bland Deedsters bankkunder finns till exempel SEB, Radicant Bank, Contovista, Swiss Re, Axa och Zurich.

Armando Coppola, fondförvaltare och partner på Wellstreet, ser stor potential i Deedsters teknik.

– Deedsters teknik kommer att bli en standard för bankkunder inom några år. Teamet har utvecklat en imponerande produkt som korsar fintech och impact genom att nyttja kundernas transaktionsdata för att visualisera deras klimatavtryck, säger han till Breakit.

Fokus på finansiella institutioner och neobanker 

Wellstreet ledde rundan på 15 miljoner kronor, vilka de andra investerarna är framgår inte av pressmeddelandet. Pengarna ska användas för att fokusera på större finansiella institutioner och neobanker över hela Europa, med fokus på Norden, DACH-regionen och den brittiska marknaden.

Deedster startade 2016 av fintech-veteranerna Niclas Persson, Anders Åkerlund och Monika Martinsson, samt experten inom hållbarhet i företagssektorn, Daniel Dellham. Deedsters plattformar används av över 140 företag i mer än 50 länder.