Kaptena

Hem / Kunskap

Pantlån dubblerar sin värdering på tre månader

Pantlån, som Kaptena tidigare skrivit om, dubblerar sin värdering och tar in 10 miljoner kronor endast tre månader efter den förra kapitalanskaffningen.

Startupen Pantlån, som enligt egen utsago ska ta den traditionella pantlånsbranschen in i framtiden, grundades av entreprenörerna Petter Händel och Alfred Appelros. De har erfarenhet från bank, tech och marknadsföring. Istället för att starta fysiska pantbanker har Pantlån byggt en teknisk plattform för digitala kundmöten.

För några månader sedan tog Pantlån in 5 miljoner kronor. Bland investerarna fanns Sibas tidigare vd Fabian Bengtsson, Anders Wall, Charlotte Wall, Carl Palmstierna och Apoteas grundare Pär Svärdson.

Dubblerar sin värdering

Då hade pantlån omkring 1000 användare, en siffra som ökat till 5 000 i maj, rapporter Di. Investerarna går in med ytterligare 2 miljoner var vilket innebär att Pantlån får in 10 miljoner kronor. Samtidigt dubblas värdering från 30 till 65 miljoner kronor med det nya kapitalet inräknat.

– Teamet på Pantlån har kommit väldigt långt på kort tid. Det är tydligt att vi har en tjänst som efterfrågas på marknaden, och som har potential att förändra en hel bransch”, säger Fabian Bengtsson enligt Di.

Bolaget är en registrerad pantbank och står under Länsstyrelsens tillsyn. Den som vill använda tjänsten börjar med att värdera sina saker genom Pantlåns AI-modell som ger kunden en uppskattning över hur mycket hen kan låna. Sedan måste varan skickas in fysiskt så att den kan kontrolleras och få en korrekt värdering.