Kaptena

Hem / Kunskap

Habbie HealthTech får viktig kapitalinjektion

Karlstadbaserade Habbie HealthTech fortsätter sin tillväxtresa och fyller på kassan med 7 miljoner kronor från de nya investerarna NWT Invest, Gorilla Capital och Almi Invest. 

– Vi är glada över att våra nya investerare delar vår mission att bidra till att lösa den globala hälsoutmaningen, och välkomnar NWT Invest, Gorilla Capital och Almi Invest i vår ägargrupp, säger Martin Larsson, VD för Habbie HealthTech, i ett pressmeddelande.

Habbie HealthTech startade 2022 och utvecklar och säljer den digitala tjänsten Habbie för rehabilitering, habilitering och förebyggande träning. Pengarna ska användas till att stärka och utveckla bolagets erbjudanden och marknadsbearbetning.

Bakom investeringen på 7 miljoner kronor står NWT Invest, Gorilla Capital och Almi Invest.

– Habbie är ett bolag med en innovativ digital lösning som inte bara har potential för att slå igenom affärsmässigt utan även en tjänst som hjälper till att minska krämporna som uppstår med en alltmer åldrande befolkning som i sig är ett växande samhällsproblem, säger Sture Bergman, VD för NWT Invest som är ett dotterbolag till NWT-gruppen.

Innovativ tjänst som gör nytta 

Även Almi Invest ser en stor potential.

– Vi har följt Habbies utveckling under ett par år där vi sett att bolaget lyckats ta en konkret problemställning och lösa det med en innovativ tjänst som är mycket uppskattad hos kund och användare. Vi är imponerade av teamet bakom Habbie som visat en stark uthållighet och vilja att ta sig framåt, säger Henrik Larsson, Investment Manager Almi Invest Norra Mellansverige.